keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Riikka is here...

Sitä blogeillaan jälleen ja ihan uudessa osoitteessa...muutama mukava vuosi on päässyt vierähtämään sitten viime kerran. 

Joulun odotus on aloitettu tässä talossa joulukortti askarteluilla,mikä on ihanampaa saada jouluna kuin omatekemä joulukortti. Muuta jouluun liittyvää muumi sydän-riipusteen lisäksi en ole vielä ottanut esille koska päätin tänä jouluna tehdä pienen poikkeuksen. Yleensä vannoutuneena joulu-ihmisenä olen ensimmäinen päivä joulukuuta aina tuonut kuusta myöden kaiken jouluun liittyvän taloon mutta tänä vuonna rupesin ajattelemaan kuinka "sekavaa" joulun alku on viimeisenä viitenä vuotena ollut ja mistä se on johtunut ja nyt löysin asiaan selkeän ratkaisun. Meidän perhe asuu siis Belgiassa ja meidän lapset ovat kasvaneet täällä joten myös Belgialaiset tavat ja kulttuuri on osa elämäämme. Belgiassa juhlitaan 6.joulukuuta Sinterklaassia joten sitä juhlitaan myös meillä ja siitä johtuen tänä vuonna tein selkeän "pesäeron" sillä että  Sinterklaassia juhlittuamme tuon vasta joulun kotiin. Sinterklaassia ruvetaan odottamaan jo puolestä välistä marraskuuta ja siihen liittyvät kuviot ovat vaan sekoittaneet joulun tuloa.
Sinterklaassia on siis odotettu meillä kuin kuuta nousevaa ja kengät on laitettu jo hyvissä ajoin takan edustalle ja toivelistoja on fiksailtu ties kuin monta kertaa. Lapsille tämä juhla merkitsee paljon enemmän kuin meille vanhemmille. Belgiassa Sinterklaas merkitsee lapsille enemmän kuin Joulupukki ja vaikka herra Sinterklaas tuokin lahjoja,tuo se meillä vähemmän kuin Joulupukki koska meillähän tärkeys järjestys on tietystikin toinen!
Tänä aamuna aloitin siis lapset vietyä kouluun,joulukorttien tehtailun. Yritän joka vuosi tehdä joulukortit itse,hommaa siinä on mutta lopussa kiitos seisoo. Urakkaa on vielä vähän jäljellä koska flunssa painaa kovasti päälle ja hidastaa pahasti tahtia.

Nyt on paree pistää pää tyynyyn jotta tästä flunssasta päästään ennen joulu tuloa eroon...





2 kommenttia:

  1. Ihana blogi <3 lisää näitä kirjoituksia. Kirjoituksen otsikko ja tuo kuvailuteksti on jotenkin tosi tummalla fontilla. Saako vaaleammaksi?
    Lovee teille kaikille- Lanna-täti

    VastaaPoista
  2. just huomasin saman kun yritin tirkistellä sun kommenttia ;)

    VastaaPoista