torstai 20. helmikuuta 2014

Huopa "uggsit"


Tekaisinpa siskon tulevalle vauvalle tuommoset huopa tossut. Nämä on itseasiassa tosi helppo tehdä jopa sellaisenkin ihmisen joka epäilee taitojaan koska huopa lanka on paksua ja virkkaamalla näkee koko ajan mihin suuntaan työ on menossa joten "virheet" pystyy korjaamaan melko nopeasti.
Huopa tossujen alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Ohjeen tossut on tarkoitettu noin 1-2 vuotiaalle mutta silmukka määriä muuntelemalla niistä saa erikokoiset.

Käytin tossuihin itse Novitan päkä huopanen lankaa ja nro.5 virkkuu koukkua. Langan vyyhdissä suositellaan nro.8 - 10 virkkuukoukkua mutta mielestäni jämäkämpi lopputulos tulee pienemmällä virkkuukoukulla.

Päätellessäni tossuja ompelin myös tossun kärkiä aavistuksen verran sisäänpäin jotta kärjistä tulisi enemmän pyöreät kuin suipot. Toki jos haluaa enemmän keijumaiset huopa tossut kannattaa kärjet jättää sinälleen.

Pesukoneeseen laittaessa asetin muovipussia tossujen sisään jottei tossut huovu yhteen (voit myös halutessasi ommella muovipussia muutamalla pistolla tossujen sisäpuolelle) ja laitoin tossut erillisiin pesupusseihin. Pesupussit joita käytän yleensä rintsikoitteni pesussa ovat vallan mainiot tarkoitukseen.

Sitten vaan kirjopesu ohjelmalla 40 astetta linkoukset 600 kierrosta/minuutissa ja koneeseen tossujen lisäksi pari pyyhettä tai vastaavaa pikku pyykkiä. Ole varovainen ettet täytä konetta liikaa koska silloin tossut eivät välttämättä huovu tarpeeksi. 
Jos ei tossut huovu tarpeeksi,voit huovuttaa ne samalla tekniikalla uudestaan.

Pesukoneen jälkeen venyttelin tossut muotoonsa,saa vetää aika voimakkaastikkin :)
Itse tykkään huopa juttujen tekemisestä juuri siksi että niitä voi muokata mielensä mukaan juuri vetämällä,ne ei mene rikki!

Ja tossut "pörrötin" vielä mattoharjalla reippaasti harjaten.
Töppösten taakse ompelin "nimilaput" jotka löysin askartelu kaupasta aikoinani jotta töppösistä tulisi enemmän "uggsien" oloiset.

Ja eikun odottelemaan että tuleva omistaja syntyy :D



1 kommentti:

  1. Onpas kivat,,,samalla pesuohjeella kuin ne mitä kudon.Mä käytän vanhaa pesuharjaa tohon pörhöttämiseen.Helpompi käsitellä,kun on pieni.Saat opettaa mullekin ton virkkaamisen.Tehdään pikku Jäntille pino "Uggseja" ja jarrukirjoitukset pohjiin,niin ei luista

    VastaaPoista